SPM guide

PANDUAN & TIP PERMOHONAN UPU 2018/2019

×

Semakan Keputusan Rayuan Kemasukan Ke Tingkatan Enam

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Jun 09, 2017, 05:47 pm

Kepada yang sebelum ini membuat permohonan rayuan ke tingkatan 6. Ada boleh membuat semakan pada 13 Jun 2017 sehingga 23 Jun 2017. Tarikh semakan ini dimaklumkan oleh pihak KPM menerusi portal rasmi mereka.

 

l

 

Kepada anda yang sudah memohon dan berjaya ditawarkan, hargailah peluang yang diberikan. Ingat bahawa setiap kegagalan itu akan merasai kemanisan sebuah kejayaan diakhirnya. Jangan mudah berputus asa dan merendah diri. Apa yang penting pasangkan niat untuk berjaya dan dapat membantu keluarga.

  [caption id="attachment_68969" align="alignnone" width="768"]stpm_students_0203_(4) Jika mereka boleh, kenapa tidak anda?[/caption]  

Jika ada yang bertanya jam berapa semakan dibuka, ianya tidak dimaklumkan oleh pihak KPM. Jadi tepat jam 12.00 AM 13 Jun bolehlah membuat semakan di https://sst6.moe.gov.my. Semoga berjaya kami ucapkan. Jika mahu mengetahui serba sedikit mengenai kelebihan tingkatan 6, struktur pengajian dan sebagainya rujuk pada pautan berkaitan di bawah.

 

PAUTAN BERKAITAN

  https://afterschool.my/bm_old/berita/stpm-sukar-fakta-atau-mitos/ https://afterschool.my/bm_old/berita/tarikh-tarikh-penting-permohonan-pendaftaran-masuk-ke-tingkatan-6-2017-yang-wajib-anda-tahu/ https://afterschool.my/bm_old/berita/struktur-lengkap-pengajian-di-tingkatan-6-stpm/ https://afterschool.my/bm_old/berita/keseluruhan-laluan-selepas-spm-yang-wajib-anda-tahu-berserta-syarat-kelayakan/
BERITA BERKAITAN
Berita Terkini