SPM guide

PANDUAN & TIP PERMOHONAN UPU 2018/2019

×

Senarai Universiti Tempatan dan Luar Negara yang Ditawarkan Biasiswa Genting Malaysia 2017!

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Mar 18, 2017, 07:21 pm

Genting Malaysia Berhad menawarkan peluang biasiswa kepada anda yang ingin melanjutkan pengajian di institusi pendidikan dalam dan luar negara. Antara kursus pengajian yang ditawarkan adalah kejuruteraan, perakaunan, kewangan, perbankan, pengurusan acara, hospitaliti dan banyak lagi.

 

programmes-scholarship-gallery-topbanner

 

Selain itu, Genting Malaysia Berhad turut menawarkan biasiswa mengikut institusi pengajian yang ditetapkan dibawah senarai mereka sahaja. Antara universiti awam dan swasta yang boleh memohon biasiswa ini adalah UIA, UKM, UM,UMP, UNIMAP, USIM, USM dan banyak lagi. Klik di sini untuk menyemak senarai universiti tempatan.

 

Picture1

 

Manakala untuk universiti luar negara, pemohon boleh memilih melanjutkan pengajian di 100 buah universiti yang berada di bawah QS World University Rankings mengikut program pengajian. Anda boleh menyemaknya dengan klik di sini.

 

Picture2

 

Kepada anda yang sudah tidak sabar untuk membuat permohonan. Boleh klik di sini bagi menyemak syarat kelayakan, cara memohon serta link permohonan. Permohonan biasiswa ini akan ditutup pada 31 Mac 2017. Jangan lupa untuk memohon! Semoga berjaya!

 

BIASISWA MENARIK LAIN

  Biasiswa Yayasan Telekom Malaysia 2017! (SPM,STPM,Matrikulasi, Diploma, Asasi) Biasiswa Yayasan Telekom Malaysia 2017! (SPM,STPM,Matrikulasi, Diploma, Asasi) Biasiswa Petronas dalam & Luar Negara 2017 Biasiswa Bank Negara Malaysia 2017 (Peringkat Degree, Masters &PhD) Biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam 2017 (Pengajian Pra Universiti & Ijazah Pertama) Biasiswa Bank Negara Malaysia 2017 Biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) 2017 untuk Lepasan SPM ke Jepun, Korea, Jerman dan Perancis dalam Bidang Sains Sosial dan Kejuruteraan! Biasiswa Khazanah Global & Khazanah Watan 2017 Biasiswa Perbadanan Insurans Deposit Malaysia 2017 Biasiswa Yayasan Sime Darby 2017 Tabung Pendidikan Elena Cooke 2017 Biasiswa Permodalan Nasional Berhad Biasiswa Kerajaan Dibawah MyBrainsc untuk Pelajar Aliran Sains Kini Dibuka Biasiswa Kerajaan New Zealand 2017 untuk Melanjutkan Pengajian ke New Zealand Biasiswa ASEAN (Ditawarkan oleh Kerajaan Singapura) Biasiswa Yayasan Kuok Berhad (Pelajar sedang dalam Pengajian Ijazah Sarjana Muda) Biasiswa KPMG ASEAN 2017 Biasiswa Yayasan Tun Suffian 2017 Biasiswa Yayasan Peneraju 2017 Biasiswa Pertubuhan Arkitek Malaysia (PAM Feruni Ceramiche) 2017 Tawaran Skim Insentif Anak Peneroka (SIAP) untuk Melanjutkan Pengajian Biasiswa Kerajaan Korea Biasiswa Kecemerlangan Universiti Manchester Biasiswa Karangkraf 2017! Biasiswa Pertubuhan Arkitek Malaysia (PAM) 2017 Faculty of Engineering Excellence Scholarships (FEES) at University of Strathclyde, UK Biasiswa Xiamen Universiti 2017 International Excellence Undergraduate Scholarship UK Amcorp Study Grant 2017 Khazar University International Scholarship Program
BERITA BERKAITAN
Berita Terkini