University of Southampton (Malaysia Campus) | Afterschool.my

University of Southampton (Malaysia Campus)

Pandangan Hadapan Universiti
Kampus
Hari pertama pendaftaran pelajar di Southampton

Tentang Institusi

University of Southampton adalah salah satu daripada tiga universiti terkemuka di UK bagi kejuruteraan. Pada tahun 2012, ia telah menubuhkan sebuah kampus cawangan dalam pembangunan EduCity di Iskandar, Malaysia. Dengan belajar di Southampton, pelajar dijemput untuk mengambil tempat mereka di antara beberapa pelajar yang berbakat dan ahli akademik dari seluruh dunia.

 

Ijazah kampus (UK dan Malaysia) menawarkan pengalaman ‘Southampton’ yang lancar untuk pelajar di mana ia akan dapat memulakan pengajian di kampus di Malaysia dan melengkapkan pengajian selebihnya di Southampton. Ini adalah satu pengalaman pendidikan yang unik untuk kira-kira 60 peratus daripada kos belajar bagi ijazah yang sama di UK sahaja.

 

Pelajar akan menamatkan pengajian dengan ijazah dari universiti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan pengalaman pendidikan tinggi di UK, dengan manfaat tambahan untuk menikmati pengalaman pendidikan Southampton di Asia dan United Kingdom. Program yang diiktiraf universiti itu menyediakan kemasukan ke status Chartered Engineer (Ceng) dan diiktiraf oleh Institut Jurutera Mekanikal dan Institusi Kejuruteraan dan Teknologi di UK.

Kolabrasi Bersama

Fasiliti

  • Penginapan pelajar
  • Kedai
  • ATM dan kafe
  • Kompleks sukan
  • 400-meter trek larian atlet
  • Pusat Akuatik

Hubungi

University of Southampton Malaysia Campus
No. 3, Persiaran Canselor 1
Kota Ilmu
Educity @ Iskandar
79200 Nusajaya
Johor
Malaysia  

Talian +607 5602 560


Peperiksaan Hari Isnin adalah
Kimia I, II dan III

Dapatkan soalan ulang kaji SPM + soalan percubaan secara PERCUMA.

Log masuk akaun anda

Daftar Akaun