Ramsay Sime Darby Healthcare College | Afterschool.my

Ramsay Sime Darby Healthcare College

Pentadbiran Kolej
Bilik kuliah
Perpustakaan
Bilik rawatan kejururawatan

Tentang Institusi

Ramsay Sime Darby College Healthcare atau sebelum ini dikenali sebagai Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan Sime Darby dimiliki sepenuhnya oleh Sime Darby Healthcare. Sime Darby merupakan sebuah syarikat multinasional yang telah mempelbagaikan penglibatannya dalam pelbagai bidang antaranya adalah bidang perladangan, hartanah, permotoran, peralatan industri, tenaga , utiliti dan penjagaan kesihatan.

Ramsay Sime Darby College Healthcare Ditubuhkan pada tahun 1995 , kolej ini adalah salah satu daripada kolej perintis di Malaysia yang menyediakan pendidikan kesihatan kepada pelajar dari dalam dan luar negara.

Program-program yang ditawarkan oleh Kolej Ramsay Sime Darby Healthcare telah diluluskan oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA), sebuah badan akreditasi yang dilantik oleh Kementerian Pelajaran Malaysia. Kolej ini menawarkan kursus kejururawatan dan program Sains Kesihatan Bersekutu seperti Fisioterapi, Perkhidmatan Kesihatan, Teknologi Makmal Perubatan, Pembantu Perubatan dan Yayasan dalam program Sains.

ICT juga turut menyediakan kursus klinikal spesifik kepada sub bidang kejururawatan dan sijil lepasan ijazah dalam pengajaran. Kampus kolej ini dilengkapi dengan pelbagai kemudahan latihan yang lengka dan komprehensif sekali gus memupuk pelajar untuk menjadi ahli profesional dalam memberi penjagaan kesihatan terbaik kepada pesakit kelak.

Fasiliti

  • Perpustakaan
  • Gimnasium

 

Hubungi

Centrepoint Business Park
No. 5, Lot 728
Jalan Tanjung Keramat 26/35
Seksyen 26
40400 Shah Alam
Selangor
Malaysia  

Talian +603 5191 1296


Peperiksaan Hari Isnin adalah
Kimia I, II dan III

Dapatkan soalan ulang kaji SPM + soalan percubaan secara PERCUMA.

Log masuk akaun anda

Daftar Akaun