Faculty of Engineering Excellence Scholarships (FEES) at University of Strathclyde, UK | Afterschool.my

Faculty of Engineering Excellence Scholarships (FEES) at University of Strathclyde, UK

Luar Negara
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Info Biasiswa

University of Strathclyde menawarkan beberapa biasiswa kepada mahasiswa yang mengikuti, penyelidikan siswazah, siswazah mengajar program. Biasiswa ini terbuka kepada, pelajar antarabangsa (bukan negara EU) memiliki kelayakan akademik cemerlang dan tidak menerima sebarang tajaan lain.

 

University of Strathclyde merupakan sebuah universiti penyelidikan awam Scotland bertempat di Glasgow, United Kingdom. Ditubuhkan pada tahun 1796 sebagai Institut Andersonian. Universiti ini merupakan universiti kedua tertua di Glasgow dam universiti menerima piagam diraja pada tahun 1964 sebagai universiti teknologi pertama di UK.

Tarikh Tutup

Aug 11, 2017

Kriteria

Pemohon tidak menerima tajaan daripada mana-mana pihak

Melanjutkan pengajian di peringkat ijazah sarjana muda, master dan PhD secara sepenuh masa dalam mod penyelidikan di universiti itu pada sesi akademik 2017-2018.

Amaun

Sarjana muda: biasiswa sebanyak £ 3600 untuk membiayai yuran pengajian untuk tahun pertama.

 

Sila ambil perhatian: Anugerah ini adalah berdasarkan yuran pengajian sebanyak £ 18,000. jumlah mungkin berbeza mengikut kursus, termasuk Senibina dan Kejuruteraan Bioperubatan.

 

Siswazah master:  £ 2,700 untuk membayar yuran tuisyen kursus disediakan untuk kursus MSc.  

 

PhD: £ 3600 biasiswa untuk yuran kursus tuisyen untuk tahun pertama secara sepenuh masa.

 

Sila ambil perhatian: Kepada pemohon PhD yang sedang mengikuti pengajian sekarang di universiti itu, mereka boleh memohon dengan menggunakan boring permohonan 2017-2018.

 

 

Jurusan

Architecture, Electronic and electrical engineering, Civil and environmental engineering, Biomedical engineering, Design manufacture and engineering management, Mechanical and aerospace engineering, Chemical and process engineering, Naval architecture, ocean and marine engineering.

Biasiswa Terbaru

Papar Semua

Peperiksaan Hari Rabu adalah
Geografi I dan II

Dapatkan soalan ulang kaji SPM + soalan percubaan secara PERCUMA.

Log masuk akaun anda

Daftar Akaun